tiistai 15. marraskuuta 2011

Pari uutta neuleohjetta

Nettineulelehti Ullan uusimmassa numerossa 03/11 oli pari aika kivaa uutta ohjetta, joita voisi hyvin soveltaa sytomyssyilyyn:

Pipo-ohjeista helpoin on Erkki, jossa neulotaan ensin poikittain pään ympärysmitan mukainen (ja vähän päälle) kaistale ja sitten poimitaan siitä silmukat päälakea varten. Koska mitään muuta rajoitetta ei ole kuin se, että silmukoita pitää poimia neljällä jaollinen määrä, niin Erkkiä on helppo sovittaa langalle kuin langalle - ohjeen Noro-lanka on "pikkuisen" hintavaa...

Jos haluaa vähän enemmän haastetta, niin lehtikuvioinen Sirle on riittävän tiivispintainen toimiakseen sytomyssynä, mutta antaa silti mahdollisuuden harjoitella pitsineuletaitoja ilman, että menee hermo ihan kokonaan. Mallin luulisi kelpaavan teini-ikäisille - etureunan resorista voisi ehkä tehdä vähän vielä leveämmän hiuksetonta päätä ajatellen, täytyy ehkä testata. Olikohan minulla jossakin sytomyssylankalaatikossa vielä sopivaa merinovillaa tai viskoosia?

Sitten jos tykkää tehdä palmikoita, niin Annikin palmikkopipo on aika kiva ja helposti säädettävissä langan mukaan; tässäkin tehdään palmikkoreunus edestakaisneuleena päänympäryksen pituiseksi ja sitten poimitaan silmukat päälakea varten. Itse en tykkää palmikoista pyöröneuleessa, mutta tätä voisin kokeillakin, Niinalta taisi jossain vaiheessa tulla juuri sopivaa silkkisekoitelankaakin.


En ole tehnyt sytomyssykeräykseen muita huiveja kuin huivimyssyjä, mutta minusta näyttäisi siltä, että Eiku-huivista tulisi ihan käypäinen päähuivi, jos tekisi vain kapean reikäreunuksen koristeeksi. Tätä ei ehkä voi tietää ennen kuin kokeilee, kokemuksen mukaan tällaisia huiveja on aika helppo neuloa, kun vain käyttää neulemerkkiä vähintäänkin keskisilmukkaa merkkaamassa.


Hmm... Nyt ei yhtään tekisi mieli neuloa vanhoja pipoja loppuun, kun sormet syyhyävät päästä kaivelemaan lankalaatikosta näihin sopivia lankoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti